JADŁOSPIS NA OKRES OD 25.04.2022R. DO 29.04.2022R. Drukuj Zapisz

JADŁOSPIS NA OKRES OD 25.04.2022R. DO 29.04.2022R.


  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

25.04.2022r.



Bułka pszenna z masłem naturalnymPłatki kukurydziane na mlekuPestki dyni Zupa gulaszowa z mięsem, warzywami, ziemniakami, zabielana śmietaną + pieczywo pszenno-żytnieRyż zapiekany z jabłkami polany śmietankąkompot z czarnej porzeczki Banan

26.04.2022r.

Pieczywo mieszane z masłem naturalnym i pomidorem,jajko w sosie musztardowym z koperkiemHerbata z maliną

Kapuśniak z kiszonej kapusty z pomidorami + pieczywo pszenno-żytnieKotlet schabowy panierowany pieczony, ziemniaki, marchewka z groszkiem gotowana polana masełkiem naturalnymKompot z jabłkiem
Gruszka


27.04.2022r.
Pieczywo mieszane z masłem naturalnym twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem z jogurtem naturalnymKawa zbożowa na mleku Zupa koperkowa z ziemniakami zabielana śmietaną + pieczywo pszenno-żytnieGulasz z szynki w pomidorach, kasza gryczana, surówka z białej kapusty, marchewki i pora z jogurtem naturalnym i odrobiną majonezuKompot wiśniowy JabłkoCiasteczka zbożowez owocami


28.04.2022r.
Pieczywo mieszane z masłem naturalnym, szynką pieczoną i świeżą paprykąHerbata z miodem i cytryną

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami zabielana śmietaną + pieczywo pszenno-żytnieKlopsy drobiowe ( jaja, bułka pszenna) w sosie pomidorowo-śmietanowym, makaron pełnoziarnisty rurki, surówka z ogórka kiszonego z cebulką i oliwąKompot wieloowocowy Pomarańcza


29.04.2022r.
Pieczywo mieszane z masłem naturalnym, pasta z makreli, jajka i szczypiorku z odrobiną majonezuHerbata z owoców leśnych


Zupa wielowarzywna z ziemniakami zabielana śmietaną + pieczywo pszenno-żytniePierogi z kaszą gryczaną i białym twarogiem polane śmietankąKompot z jabłkiem i porzeczką Serek Bakuś

INFORMUJEMY, że każde dziecko między posiłkami ma nieograniczony dostęp do niegazowanej wody mineralnej.
Zamieszczone na naszej stronie internetowej zestawy posiłków mogą ulec nieznacznym zmianom, wynikającym z przyczyn niezależnych od przedszkola (np. absencja dzieci, problemy z dostawą towaru).

Wszystkie alergeny pokarmowe są podkreślone zgodnie z  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.
  1. Mąka – zawiera gluten obecny w zbożach takich jak: pszenica, żyto, orkisz, jęczmień, pszenżyto.
  2. Jaja – obecne w makaronie jajecznym, pieczywie cukierniczym, majonezie.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Soja i produkty pochodne.
  5. Mleko krowie i produkty pochodne.
  6. Seler.
  7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
    Inne produkty i substancje mogące powodować alergie:
  9. Skorupiaki i produkty pochodne.
  10. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  11. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe i produkty pochodne.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Mięczaki i produkty pochodne.
  14. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość dwutlenku siarki dla produktów w postaci gotowej do bezpośredniego spożycia.
Powrót
Logo Biuletyn informacji Publicznej
Biuletyn Informacji Publicznej
Godło polski
Ministerstwo Edukacji Narodowej
Dziecko z aparatem
Galeria
Laptop
Nauczanie online
Osoba podpisująca dokument
Statut
Telefon
Kontakt